Oude Postweg 120 Hengelo (Ov.)
Maandag-Zaterdag: 09:00 - 17:00

De Horeca en gespecialiseerde retail onndernemer zijn wij van dienst met een brede range aan wijnen. Van hoogwaardige kwaliteit ‘huiswijn’ tot kleinschalige producenten van Corbière en Chianti wijnen. Alles op basis van kleinschalige exclusiviteit en veelal duurzaam. Wijnen met een verhaal! Veel van onze wijnen worden door ons exclusief geïmporteerd. Door eigen import en levering ontstaat een kostenbesparende 1 op 1 situatie!

Onze focus ligt op het importeren van duurzaam geproduceerde wijnen uit Italië en Frankrijk. Ook mooie (H)eerlijke wijnen uit Spanje en Duitsland. Wij noemen in dit geval ‘duurzame wijnen’ alle wijnen die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en milieu. Hieronder vallen Biologische, BioDynamische en Ecologische wijnen. Ons leveringsprogramma aan duurzame wijnen breidt zich gestaag uit.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn en staat deze niet in ons portfolio, neem dan contact met ons op. Door ons uitgebreide netwerk in Italië en Frankrijk kunnen wij u vermoedelijk van dienst zijn.

In ons leveringsoverzicht maken wij gebruik van afkortingen om te verduidelijken in welke categorie betreffende wijnhuis behoort, in volgorde van eventuele ‘milieu belasting’ :

  • BIODyn – BioDynamisch (met en zonder DEMETER certificering), ofwel ‘natuurlijke wijnen’
  • BIO – Biologisch (met en zonder Bio certificering)
  • ECO – Ecologisch (TerraVitis, Eco-prowein etc. certificaat). Pretenderen zelfs verder te gaan dan Biologische bedrijven
  • DRZM – Duurzaam. Producenten die geen kunstmest, irrigatie, e.d. toepassen en alleen spuiten indien noodzakelijk tegen bijvoorbeeld schimmels om oogst te beschermen. Veelal maken dergelijke bedrijven gebruik van zonnecollecteren, windmolens en aardwarmte. Laag tot geen Carbon-Foot print !
  • CONV – Conventionele bedrijven. Traditionele wijnbouw vanaf 2de Wereldoorlog. Hierbij kan irrigatie en preventieve spuitbeurten worden toegepast. Doorgaans worden bij onze conventionele wijnboeren juist zeer lage concentraties sulfiet toegepast en handmatige pluk. Veelal zijn het ook nog eens kleinschalige familiebedrijven.

Voor een overzicht van onze wijnboeren, Klik hier!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om u te voorzien van ons actuele leveringsprogramma !